4gamers.be

Sony bevestigt stemherkenning via PlayStation Eye-camera

Door Jay, 01-09-2013 16:14, bron: polygon

Niet dat het als een verrassing komt, maar een woordvoerder van Sony heeft bevestigd dat de nieuwe PlayStation Eye-camera stemherkenning zal hebben en dat meer details daarover zullen worden vrijgegeven in aanloop naar de release van de PS4. De mogelijkheden van de camera kwamen dit weekend weer in de belangstelling te staan door een productbeschrijving op Amazon, die sprak van voice commands voor navigatie en gezichtsherkenning. Deze beschrijving werd later ook teruggevonden in officiële presentaties van de hardware op de GameStop Expo in Las Vegas.

De PlayStation Eye lijkt dankzij de stemherkenning min of het meer hetzelfde te gaan kunnen als de Kinect-camera van de Xbox One, al valt het natuurlijk af te wachten in hoeverre de twee echt met elkaar te vergelijken zijn. Gezien de investering van Microsoft in Kinect zou je misschien verwachten dat die technologie al bij al beter functioneert, maar dat zal de toekomst natuurlijk moeten uitwijzen. Voorts is het de vraag in hoeverre ontwikkelaars gemotiveerd zullen zijn om echt met de PlayStation Eye aan de slag te gaan. In tegenstelling tot de Kinect-camera zit de PlayStation Eye immers niet standaard bij elke console. De camera van Sony wordt los verkocht voor ongeveer 50 euro.

Dank aan Ionerangerr6 voor het melden!

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.