4gamers.be

Geen directe upload van video's naar Youtube voor PS4?

Door Jay, 12-09-2013 13:00, bron: youtu

Via de share-knop op de PS4-controller kan opgenomen gameplay geüpload worden naar onder meer PSN, Facebook, Twitch en Twitter. Verwacht werd dat ook Youtube een optie zou zijn, simpelweg omdat Youtube toch de populairste videoservice is en ook omdat mensen van Sony het al hadden bevestigd. Nu ziet het ernaar uit dat Youtube mogelijk toch geen optie is. Youtube-show Inside Gaming Daily heeft namelijk van een "betrouwbare bron" vernomen dat de share-knop niet zal toelaten om rechtstreeks naar Youtube te uploaden en dat je dus in de plaats een van de andere opties moet kiezen.

Waarom Youtube geen optie zou zijn, is niet bekend. Het zou kunnen dat Sony en Youtube geen overeenkomst hebben kunnen bereiken, maar er zijn nog andere redenen te bedenken ook. Hoe dan ook betekent dit niet dat je je PS4-gameplay nooit op Youtube kan krijgen. Normaal worden beelden immers ook opgeslagen op de harde schijf van de PS4, zodat de filmpjes kunnen bewerkt worden. Normaal zou het dan mogelijk zijn om die filmpjes te exporteren naar je pc, om ze dan van daar naar Youtube te uploaden. Ook zou je je filmpje eerst naar bijvoorbeeld Twitch kunnen uploaden, om de beelden van daar dan weer te downloaden en vervolgens weer te uploaden naar Youtube. Twitch heeft ook een optie om rechtstreeks naar Youtube te exporteren.

4Gamers screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.