4gamers.be

PS4: geen Youtube uploads, externe HDD of nieuwe PSN-namen

Door Jay, 31-10-2013 00:08

Sony heeft een gigantische FAQ omtrent de PS4 online geplaatst, goed voor antwoorden op meer dan 150 vragen. Alles overlopen gaan we hier natuurlijk niet doen, daarvoor kan je zelf gewoon hier terecht, maar enkele zaken springen er wel uit.

Om te beginnen zal de PS4 geen Youtube uploads ondersteunen, of toch niet bij de launch van de console. De optie wordt niet helemaal uitgesloten voor de toekomst, maar desondanks lijken we er niet meteen op te moeten rekenen. Opgenomen gameplay footage delen zal bij de lancering dus enkel kunnen via Facebook. Voorts is het zo dat livestreams archiveren enkel zal kunnen via Twitch. Ustream zal dus enkel gebruikt kunnen worden om te streamen, maar de beelden zullen daar niet opgeslagen worden.

De FAQ bevestigt voorts dat de PS4 geen externe harde schijven zal ondersteunen. Wil je de capaciteit van je PS4 uitbreiden, dan zal je de interne harde schijf dus moeten vervangen.

Teleurstellende nieuws is er verder voor wie graag zijn of haar PSN-nickname had aangepast. De optie om op zijn minst je zichtbare schermnaam aan te passen wordt al lang gevraagd, maar de PS4 zal het dus niet toelaten, waardoor je gewoon het PSN ID behoudt dat je al had. Wel laat Sony je toe om je echte naam te laten weergeven, maar voor velen is dat natuurlijk niet meteen wat ze willen.

De FAQ bevat zoals gezegd meer dan 150 vragen en antwoorden en is dus veel uitgebreider dan wat we hier hebben vermeld. Zo is er ook informatie over remote play, waarvan Sony toegeeft dat het mogelijk minder goed werkt wanneer je buitenshuis bent en dus op een ander Wi-Fi netwerk zou zitten dan dat waar je PS4 mee verbonden is.

4Gamers screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.