4gamers.be

Sony patenteert sensor die je speeksel analyseert

Door Jay, 26-04-2014 00:06

Er is een patent opgedoken van Sony dat een sensor beschrijft die je speeksel kan analyseren. De sensor zou achter je twee voorste snijtanden passen en je emotionele staat kunnen bepalen op basis van enzymen en hormonen in het speeksel.

Of Sony ook echt iets gaat doet met het patent valt natuurlijk nog af te wachten. Het patent dateert al van 2012, maar is nu pas effectief openbaar gemaakt. De beschrijving heeft het over hoe belangrijk en bevorderlijk het zou zijn voor bepaalde toepassingen om te weten wat de emotionele staat is van iemand, waarbij onder meer games als voorbeeld worden gegeven.

Verder wordt ook gezegd dat het geautomatiseerd bepalen van emoties nog steeds erg complex is en dat de sensor dan ook niet meteen op zichzelf gebruikt zou worden, maar eerder in combinatie met nog andere sensoren. Zo wordt ook een pols- en vingersensor beschreven die zaken als je hartslag en bloeddruk kan meten, terwijl ook in een controller bepaalde sensoren zouden kunnen worden ingebouwd.

Zoals gezegd valt het af te wachten in hoeverre Sony hier effectief iets mee zal doen, maar de laatste tijd zien we wel meer van dergelijke sensoren opduiken, dus iedereen lijkt er wel wat mee te experimenteren.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.