4gamers.be

PS4 Remote Play helpt 9-jarige gamen in ziekenhuis

Door Jay, 03-05-2014 00:07, bron: dualshockers

De PS4 Remote Play feature wordt uiteraard niet door iedereen gebruikt en wie de functie wel gebruikt, doet dat vaak om wat verder te kunnen spelen in bed of in een ruimte van het huis waar je PS4 niet staat. Remote Play werkt echter ook op grotere afstand, wat een mooi verhaal voortbrengt van een 9-jarige jongen die tijdens zijn lange dagen in het ziekenhuis alsnog op zijn PS4 kan spelen.

De 9-jarige Felix Morais Harvey heeft al sinds zijn geboorte problemen met zijn spijsverteringsstelsel, waardoor hij vaak naar het ziekenhuis moet en de ene na de andere test moet ondergaan. Dat betekent natuurlijk ook ver weg zijn van huis, waar zijn geliefde PS4 staat. Felix houdt erg van games, gaande van Disney Infinity, over Portal 2, tot Batman Arkham en Assassin's Creed. Die laatste game mag hij van zijn ouders onder begeleiding spelen en doorgaans worden geen andere M-rated games toegelaten. Call of Duty is voorlopig dan ook uitgesloten. Felix houdt ook erg van inFamous: Second Son.

Toen Felix onlangs weer in het ziekenhuis verbleef, vertelde hij tegen zijn vader hoe geweldig het zou zijn om daar inFamous te kunnen spelen, waarop zijn vader besloot het gewoon te testen. Aanvankelijk verliep de verbinding een beetje stroef, maar na een minuutje of twee werd alles stabieler en kon Felix dus gewoon inFamous: Second Son spelen, vanuit zijn bed in het ziekenhuis, op zijn PS Vita.

Mooi dus om te zien dat een innovatieve feature die niet door iedereen even intens gebruikt wordt, voor sommige mensen toch een grote impact kunnen hebben. Felix moet zijn PS Vita nu en dan echter ook wel opzij leggen, omdat de internetverbinding niet overal in het ziekenhuis toegelaten is. Ook krijgt hij thuisonderwijs, waar hij natuurlijk ook tijd voor moet maken.

De moeder van Felix heeft een Facebook-pagina waar de "medische reis" van Felix wordt bijgehouden. Er is ook een geldinzamelactie om de vele medische kosten te helpen betalen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.