4gamers.be

Sony verwacht dat PS4 meer winst zal maken dan PS2

Door Jay, 23-05-2014 00:05, bron: eurogamer

Kaz Hirai, de baas van Sony, heeft tijdens een vergadering gezegd dat het waarschijnlijk is dat de PS4 het platform wordt dat meer winst zal behalen dan de PS2, hetgeen met 155 miljoen verkochte stuks de meest verkochte console ooit is. De goede vooruitzichten zouden te maken hebben met de sterke initiële verkoop en de groei van het digitale segment.

De uitspraak van Hirai lijkt redelijk straf, maar heeft ook wel een basis. Sony in zijn geheel boekt nog steeds stevig verlies en ook de game-afdeling maakte nog verlies, maar dat is te wijten aan de kosten die kwamen kijken bij de lancering van de PS4 en het afbouwen van enkele oude MMO's. Dat verlies zou in de nabije toekomst al moeten verdwijnen en vorig jaar al zei Sony dat het verwacht om het verlies per verkochte PS4 te kunnen compenseren wanneer de PS4-koper ook een game en een PlayStation Plus-abonnement koopt.

Die digitale component van PlayStation Plus, digitale verkoop van games en andere services was er vroeger niet, en dus zou het kunnen dat de PS4 daardoor op termijn effectief de PS2 overtreft qua winstgevendheid.

4Gamers screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.