4gamers.be

Preview - Batman: Arkham Knight

Door papfles, 30-03-2014 00:03

Tot voorheen was de grijphaak je beste vriend om je snel te verplaatsen in Gotham City. Daar zal in Arkham Knight verandering in komen, want met welgeteld één druk op de knop roep je de Batmobile op. Rocksteady maakte een eigen variatie op Batmans klassieke wagen en het resultaat mag er wezen. De Batmobile is een beest, voorzien van enorm veel detail, een booster, raketten en een GPS. Ook heeft het een schietstoel die Batman mijlenver de lucht in kan katapulteren.

Onze vraag of ook de Batmobile, net zoals Batmans harnas en gadgets, van upgrades voorzien kan worden werd nog even ontweken, maar het ding lijkt op zichzelf al niet te stoppen. Doorheen de straten van Gotham vlammen lijkt een waar plezier te zijn. Je kan misschien niet door gebouwen knallen waar je later nog binnen zal moeten, maar je kan gerust wel shortcuts nemen doorheen vernietigbare poorten, muren, bomen en standbeelden. Ook een leuk detail: wanneer je met de Batmobile afstevent op een bende criminelen, springen deze automatisch uit de weg of – indien ze toch de auto raken – krijgen ze een lichte elektrische schok toegediend en vallen ze zachtjes neer. Om toch maar even te benadrukken dat Batman, ondanks zijn snelheden van 320 km/h, nooit dodelijke slachtoffers maakt.

Batman: Arkham Knight screenshot

Er rijden nog andere wagens rond in Gotham (of deze ook rijden wanneer je te voet op pad bent was nog niet merkbaar in de demo), waardoor er weleens een achtervolging mag plaatsvinden. Na het doen crashen van de auto van de tegenstander en het hardhandig ondervragen van de bestuurder, kwamen we op het spoor van de Scarecrow terecht, maar werd er nog even tijd vrijgemaakt om een Riddler challenge te doen.

The Riddler heeft wederom verschillende uitdagingen voor Batman klaar. Sommigen zijn zoals vanouds en daarbij is het gebruik van gadgets aan de orde, anderen zijn met de Batmobile. Zo was Edward Nigma een bezig mannetje en had hij een heuse racetrack uitgebouwd met verschillende hindernissen. Denk hierbij aan Wipeout, Gotham-style, waarin het ook duidelijk werd dat de Batmobile bij voldoende snelheid gerust even op de muren en op het plafond kan balanceren.

Batman: Arkham Knight screenshot

Een bezoek aan het geheime hoofdkwartier van Oracle (met een leuke verwijzing naar de Shakespeare-buste Batman tv-show uit de jaren '60), maakt ons weer wat wijzer rond de aard van het angstgas van de Scarecrow. Na een verdere tussenstop om wat radiosignalen te kalibreren weten we ook waar hij uithangt, maar dan worden we onderschept door de Arkham Knight. Deze haalt Batman meteen neer, houdt hem onder schot en knalt ons meteen naar het titelscherm en het einde van de demo.

De Arkham Knight zou een volledig nieuwe schurk van Rocksteady Studios zijn, in samenwerking met Geoff Johns van DC Comics. Uit zijn korte verschijning in de preview en de vrijgegeven screenshots wordt al duidelijk dat het hier draait om een anti-Batman (lees: een gemaskerde en geharnaste expert in allerlei vechtkunsten die wel vuurwapens en dodelijke kracht zal gebruiken). Voorlopig blijft het productieteam zeer “Hush-hush” (hint voor de comic fans?) over het nieuwe personage, maar verzekeren ze ons dat het wel een geheel nieuw karakter is, ondanks het feit dat we al heel wat zulke personages zijn tegengekomen doorheen de Batman-geschiedenis (Azrael, Hush, Jason Todd/Red Hood, Owlman, Deathstroke, Prometheus, etc.). Momenteel is het team te druk bezig met de afwerking van deze game om nog maar aan de toekomst van de Arkham Knight in andere media te denken, maar lieten ze ons toch al weten dat het zeer leuk zou zijn mocht hun co-creatie bijvoorbeeld eens op een lunchdoos staan.

Conclusie

Batman: Arkham Knight belooft weer een knaller van een game te worden. De next-gen technologie komt de steeds grotere wereld van de Caped Crusader alleen maar ten goede en de grotere rollen voor de Gordons, de Scarecrow, de nieuwe Arkham Knight evenals de terugkeer van Kevin Conroy als de stem van Batman klinken zeer intrigerend. Het rondrijden met de Batmobile lijkt dan weer dolle pret, maar toch stellen we ons hierbij de vraag of Rocksteady met deze toevoeging niet te veel hooi op zijn vork genomen heeft en of de wisselwerking tussen beide altijd even vlot zal verlopen. Desalniettemin draait het hier om een vroege preview en durven we ons hier pas later echt over uit te spreken. Voorlopig delen we alvast het enthousiasme van Rocksteady en lijkt de “Be The Batman”-filosofie van de Arkham-games hier (letterlijk) nieuwe hoogten te bereiken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.