4gamers.be

PlayStation 4 komt aan op de 4G-redactie

Door papfles, 23-11-2013 10:14

Update 15:00

Killzone: Shadow Fall had minder dan een minuutje nodig om op te starten (met installatie inbegrepen). Hierbij hoor je de fan van de console net iets harder werken, maar zelfs dan blijft het geluidsniveau onder wat PS3-gamers zullen kennen van hun PS3 Phat.

Het spel zelf laat best indrukwekkende zaken zien qua belichting en ook qua geluid zit het voorlopig goed. Het breken van het licht op natte ondergronden is ook mooi om te aanschouwen. De open bossige wereld van de gekende gameplaytrailers doet soms pijn aan de ogen als de zon door de bladeren geraakt, een mooi tafereel. De vijanden komen voorlopig niet in grote aantallen op ons af, tenzij we zo slim zijn om een alarm te activeren. Het is ook best om rustig voortgang te maken, want de kleurrijkere wereld zorgt er ook voor dat vijanden soms moeilijker te spotten zijn.

Wat zowel Knack als Killzone wel als leuke gimmick hebben, is dat sommige geluiden via de controller komen, wat best leuk gevonden is. Het kan zijn dat dit op termijn vanzelfsprekend lijkt, maar op dit moment is het wel een aangenaam extraatje. Iemand trouwens zin in een Killzone-milkshake, Fat Shake genaamd?

 


 

Update 12:30

We hebben de Share-integratie even getest en die lijkt goed te werken. Even afbeelding nemen, naar Twitter gooien en het doet alles mooi en snel. Dat is dus al goed geïntegreerd. Je kan ook kiezen om meldingen te krijgen wanneer bepaalde gameplay-delen "geblokkeerd" worden voor opnames. Zo kunnen wij niet opnemen wat je daadwerkelijk als "treasure" vindt, maar wel alles tot aan de specifieke treasure.

 


 

Jammer is wel dat je filmpjes niet naar YouTube kan brengen. Het moet naar Facebook, iets wat niet iedereen zal willen. Twitch-integratie zit er wel al in, maar dat is enkel voor streams. Dat zullen we proberen te testen in de komende dagen.

Wisselen tussen je verschillende onderdelen lijkt in elk geval perfect te verlopen. Wisselen tussen Knack, vriendschapsverzoeken, de site even inladen, je Trophies bekijken en dan weer naar je spel gaan, gaat naadloos en zonder dat je je spel moet stopzetten en hele stukken opnieuw moet spelen.

Knack op zich is oké, maar niet overweldigend. De omgevingen zien er mooi uit, maar zaken die je in de huidige generatie al zag (modder die mee nog een aantal stapjes bleef 'plakken'), zitten hier soms niet in. Ook zijn sommige aanvallen de ene keer onmiddellijk fataal voor je personage en de andere keer niet, ongeacht de gelijke hoeveelheid leven die je nog hebt. Gelukkig herstart het spel wel snel bij een checkpoint en daarbij behoud je alle extra zaken die je in het voorgaande gevecht hebt vergaard (of ben je kwijt wat je net gebruikt hebt). Het spel ziet er wel mooi uit, maar net die kleine extraatjes links en rechts om alles nog levendiger te maken (en de kracht van de console te tonen) zijn niet altijd aanwezig.

De controller ligt - zeker voor mensen met grotere handen - beter in de hand. De hele omlijsting waar je je handen legt, heeft een ruwer randje om zo beter in de hand te liggen. De triggers zijn geen noodzakelijkheid bij Knack, dus of het uiteindelijk wat krampachtig wordt, kunnen we pas melden na een sessie Killzone: Shadow Fall. Die zal later deze namiddag volgen en dan zullen we ook meteen melden of de console stil blijft tijdens intense scènes en hoe snel we in het spel zitten terwijl er nog geïnstalleerd moet worden.

Update 11:00

PSN-account toegevoegd, zodat mensen kunnen meevolgen als ze dat willen (wanneer de PS4 aan staat): papfles4g.

Origineel

De Amerikanen zijn al een tijdje zelf bezig met hun PlayStation 4-console, maar wij moeten hier nog een kleine week wachten. Toch is het voor ons dit weekend werken geblazen, want een mooie timing heeft ervoor gezorgd dat we mooi over beide next-gen consoles beschikken in een rustig weekendje. Eerst aan de beurt is de PlayStation 4, terwijl YoniVL probeert uit te vissen hoe hij foto's moet maken om zijn Xbox One in de kijker te zetten.

Oeh, bubblewrap...

(twee uur later)

voor wie de hoesjes zelf wil zien

De console, controller en allereerste bevindingen op pagina 2

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.